Medisch onderzoek op maat

OPTIONELE ONDERZOEKEN

Medicontrol kan zowel voor röntgenfoto’s, totale bodyscans, MRI’s, mammografieën, echo’s, maagonderzoeken, darmonderzoeken, hartecho’s (angiografieën), vaatonderzoek, prostaatonderzoeken als ook voor verwijzingen naar specialisten bemiddelen.

TUMOR-ONDERZOEK

CA 15-3 : een tumor merkstof die is verhoogd bij borsttumoren. Zinvol bij vrouwen vanaf 40 jaar of bij een erfelijke belasting in overleg. 
CA 125 : een tumor merkstof bij eierstok tumoren. 
CA 19-9 : een tumor merkstof die is verhoogd bij dikke darmtumoren en ziekten van de alvleesklier. 
CA 72-4 : een tumor merkstof die is verhoogd bij maagtumoren en bepaalde leveraandoeningen.

IMMUUNSYSTEEM-ONDERZOEK

Laboratoriumonderzoek CD4, CD8, CD8DR en Natural Killercells kunnen iets zeggen over de conditie van het immuunsysteem. Een verzwakt immuunsysteem is gevoelig voor het ontwikkelen van ziekten. Ons immuunsysteem kan verzwakken na het doormaken van chronische infecties en langdurige vermoeidheidsklachten.

PROSTAAT SCREENING

MediControl werkt samen met het Prostacentrum in Gronau. Sedert april 2005 heeft men hier de beschikking over de meest geavanceerde apparatuur in Europa. Hier kan een totale prostaat screening worden uitgevoerd door urologen. Voor mannen vanaf 45 jaar is het zinvol om ieder jaar een dergelijk onderzoek te laten uitvoeren.

MAMMOGRAFIE

MediControl heeft een samenwerkingsverband met het Brustcentrum in Nordhorn. In Duitsland moeten mammografieën worden uitgevoerd door een gynaecoloog. In het centrum in Nordhorn wordt in aansluiting op een mammografie standaard een digitale echo gemaakt. Men heeft hier sedert kort de beschikking over ’s werelds modernste apparatuur. Een digitale echo geeft de mogelijkheid om een mogelijke tumor vroeg op te sporen. Deze apparatuur is dermate geavanceerd dat er sprake is van een minimale röntgenstralenbelasting.